Lagkage med nougatcreme
Ingredienser til lagkage med nougatcreme
(8-10 stk.)
Valnøddebunde:
120 g valnødder
3 æggehvider
120 g sukker
Nougatcreme:
100 g sukker
1 knsp. fint salt
50 g valnødder
2 blade husblas
1 vaniljestang
75 g sukker
3 æggeblommer
½ l piskefløde
Pynt:
1½-2 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. flødechokoladekugler og/el. guldkugler
Skovsyre
Alternativ til lagkage med nougatcreme: Lagkage med abrikospuré og mokkaskum
Fremgangsmåde til lagkage med nougatcreme
Valnøddebunde: Tegn 3 cirkler op på bagepapir, brug en springform på ca. 18 cm i diameter som skabelon. Blend valnødderne meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukker under piskningen, fortsæt med at piske i mindst 5 min., til æggehviderne er stive og blanke. Vend valnøddemelet i æggehviderne. Fordel dejen på de 3 cirkler og smør den ud i et jævnt lag, men hold den lidt inden for den tegnede cirkel, da den hæver lidt udad. Bag kagerne ved 180° i ca. 20 min. Træk bundene af pladerne og lad dem køle af på køkkenbordet. Løsn forsigtigt papiret fra bundene med en flad metalpalet.
Nougatcreme: Hak valnødderne ganske lidt. Læg et stykke bagepapir klar på bordet. Smelt sukkeret på en pande, til det karamelliserer og er lysebrunt. Vend valnødder og salt i karamellen, hæld nougaten ud på bagepapiret, bred det lidt ud og lad det stivne. Hak den stivnede nougat. Læg husblassen i blød i koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem med sukker og æggeblommer til hvidt skum. Pisk fløden til blødt skum. Tag husblassen op af vandet, kom den i en kasserolle og smelt den ved helt lav varme. Vend husblassen i æggeblommeskummet. Vend den hårde nougat og flødeskum i æggeblommeskummet. Læg kagen sammen i lag i springformen med en bund nederst, halvdelen af cremen ovenpå, derpå en bund, så resten af cremen og den sidste bund på toppen. Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 4 timer.
Pynt: Pisk fløden med flormelis til blødt flødeskum. Kom den i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt skummet på toppen af kagen i små og store toppe. Pynt med sukkerkugler og skovsyre.