Limeruller
(28 stk.)
300 g smør
375 g mel
3 spsk. ymer el. A38
2 spsk. limesaft
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl mælk
½ stang vanilje
Revet skal af 1 lime
Æg til pensling
150 g flormelis
1 spsk. limesaft
TIP
- Her er lidt hjemmebag, der er rigtig godt at have i fryseren til uventede gæster.
- Man skal blot fryse rullerne ubagte, og så sætte dem i en kold ovn sat til 225°, når gæsterne ankommer. Efter 20 min. er rullerne færdige og klar til lidt glasur og servering.
Hak smørret ud i melet. Tilsæt ymer og limesaft, saml dejen og læg den på køl i 30 min. Bland æg, sukker, mel, mælk, vaniljekorn og limeskal i en gryde og kog det igennem under piskning. Rul dejen ud i 2 mm tykkelse, del den i firkanter på 8x8 cm og fordel cremen på stykkerne. Pensl kanterne med æg og rul dejen sammen. Læg samlingen nedad og klem enderne sammen. Læg rullerne i fryseren eller bag dem ved 225° i 12-15 min. Rør flormelis med limesaft og kom det på de lune ruller.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Mere bagværk...
Gode madpakkeboller
Banankage
Myslistænger