Opskrifter

Marias aroniakage

Onsdag, 18. januar 2017af Maria Pedersen. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Hvis du ikke kender aroniabærret, bør du helt sikkert lære det at kende. Bærret ligner lidt et lille blåbær, men har en mere syrlig og bitter smag. Netop derfor gør det sig rigtig godt i søde kager. Her får du opskriften på Marias aroniakage.

Det skal du bruge til Marias aroniakage:

3 æg 2 ½ dl olie 400 g sukker ½ dl æblejuice 300 g mel 1 tsk. bagepulver 2 tsk. natron 2 tsk. vaniljesukker 3 tsk. kanel 200 g gulerødder 100 g frosne el. friske aroniabær Piskefløde Aroniasyltetøj Hvis du kan lide aroniakage, kan du måske også lide denne kokoskage med hindbær

Sådan laver du aroniakagen

Pisk æg, olie, sukker og æblejuice godt sammen, bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kanel og vend det i. Riv gulerødderne og vend dem i dejen sammen med bærrene. Kom dejen i en bradepande på 25 x 30 beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180° i 45 min. Servér evt. kagen med letpisket flødeskum rørt med aroniasyltetøj. Prøv også: Annemaries pandekager med røde bær