Marmeladeguf
Ingredienser til marmeladekager
(14 stk.)
150 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
40 g flormelis
20 g perlesukker
125 g koldt smør
Revet skal af 1 usprøjtet lime
1 spsk. limesaft
1 æg til pensling
½ dl brombærmarmelade
Fremgangsmåde
Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis og perlesukker og hak smørret heri. Tilsæt fløde og saml dejen. Rul dejen ud i 2 mm's tykkelse på et meldrysset bord og skær dejen ud i 4 x 4 cm store firkanter. Stik midten ud på halvdelen af firkanterne med en mindre udstikker. Læg de hele firkanter på en plade med bagepapir og pensl med æg. Kom lidt marmelade på hver firkant og læg en firkant med hul over. Bag kagerne ved 180° varmluft i 15 min. og lad dem afkøle på en bagerist.
Tip: Det er op til dig, hvilken marmelade der skal i kagerne, solbær- eller jordbærmarmelade vil også være
lækkert.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kanelkringler
Koøje
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)