(8 pers.)
1 lille moden guadaloupemelon
24 store bær, her er brugt brombær, man kan også bruge blommer el. figner
50 g akaciehonning
Saften af 2 appelsiner
Sirup
Saften af 2 appelsiner
100 g rørsukker
1 tsk. lakridspulver
Pistacieis
100 g usaltede pistacier
4 æggeblommer
5 spsk. sukker
½ l sødmælk
2 dl piskefløde
Kørvel til pynt
Begynd med isen, hvor pistacierne ristes let i ovnen i 10 min., blendes, til de er som mos, og afkøles. Æggeblommer piskes luftige med 4 spsk. sukker. Mælken bringes i kog med 1 spsk. sukker. Hældes i æggemassen under piskning og varmes til 80°, hvor det jævner. Må ikke koge. Piskes med pistaciemassen og fryses, evt. på ismaskine, og når det er halvfrossent, piskes fløden i. Fryser færdig.
Siruppen koges sammen af saft og sukker, til det er helt opløst, ca. 5 min. Lakridsen kommes i og der skummes. Afkøles helt før brug.
Melonen skæres i både. Appelsinsaft og honning koges sammen, og frugten trækker i dette. Serveres med kugler af is, sirupssovs og totter af kørvel.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere lækre desserter...
Bagte pærer med hindbærskum
Sneæg med vaniljecreme og blåbær
Pistaciestykker med citron og kokos