(18 stk. - kan fryses)
25 g gær
2½ dl sødmælk
75 g blødt smør
2 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
1 dl sukker
450 g hvedemel
Remonce
100 g smør
75 g sukker
100 g marcipan
Creme
2 æggeblommer
2 dl sødmælk
1½ spsk. majsstivelse
Kornene af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
Overtræk
Mørk chokolade til halvdelen og glasur af flormelis og vand til den anden
Bland alt det tørre til dejen i en skål. Lun mælken, opløs gæren og lad smørret blive meget blødt heri. Rør det i og ælt dejen grundigt i 10 min. Evt. med en anelse mere mel. Lad den hæve 1 time tildækket. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til et 72 cm langt og 8 cm bredt rektangel. Skær hver portion i 9 kvadrater på 8 x 8 cm - altså 18 kvadrater i alt. Rør remoncen sammen til en jævn masse. Læg en klat på midten af hver kvadrat. Luk ind fra hvert hjørne og klem til. Anbring pakkerne på en plade beklædt med bagepapir. Kog cremen sammen under omrøring til den er tyk. Kom en skefuld creme på hver lukkesamling og efterhæv ½ time. Bag ved 225° i 15 min. Tag ud og pynt med smeltet chokolade og glasur efter smag. Kan fryses, før der pyntes, og så lunes direkte i ovnen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SMUKKE TALLERKENER
Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr... (link fjernet)
Lav som brunch med...
Spansk kartoffelrøræg med serranoskinke og tomatsalsa
Mango- og appelsinsmoothies
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)