Mormors abrikosgifler
125 g smør
100 g mel
1 spsk. sukker
5 g gær
½ dl fløde
Fyld
100 g tørrede abrikoser (udblødt i vand natten over)
1 spsk. sukker
Revet skal og saft fra ½, usprøjtet citron
Æg til pensling
Hak smørret ud i melet og tilsæt sukkeret. Rør gæren ud i fløden og kom blandingen i melet. Saml dejen med let hånd og lad den hæve i 20 min. Skær abrikoserne i strimler og giv dem et opkog med sukker, saft og fintrevet citronskal. Del dejen i to, rul dem ud i cirkler på et meldrysset bord og del dem i hver 8 trekanter. Fordel fyldet på trekanterne og rul dem sammen som horn. Sæt hornene på en bageplade, pensl med æg og bag dem ved 225° i 8 min.
Bageopskrift: Valborg Caroline Pedersen
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Sportslagkage
Skovbærmuffins
Vinterkage fra Chile
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)