Mums! Cupcakes og muffins
En muffin er bagværk i portionsstørrelse. I Danmark kender vi bedst den søde udgave, der kan være bagt med forskellige frugter, bær eller nødder, men i bl.a. England er der også mere madprægede varianter.
Cupcakes er i sandhed en dejlig kage, og ofte er den både overdådigt og fantasifuldt dekoreret.
Lige nu kan du finde supergodt udstyr til dekoration af kager i vores shop. Se meget mere her (link fjernet)
Tips, inden du går i gang
• Fyld kun formen 2/3 op, så er der plads til, at muffinsene kan hæve op, uden dejen løber over.
• Fyld kun cupcakesformene halvt op, der skal både være plads til, at de kan hæve, og til glasur/frosting.
• Sæt papirformene i faste metalforme, det sikrer, at kagerne ikke flyder ud. Alternativt kan man sætte papirformene dobbelt, så de bliver mere stive.
• Både muffins og cupcakes bliver triste og kedelige af at stå i køleskabet. Opbevar dem i en kagedåse eller under en glasklokke på køkkenbordet og kom først pynten på lige inden servering.
• Glimmer i alverdens farver, sukkerpynt, færdig frosting/glasur, smukke papirsforme, silikoneforme i mange versioner, frugtfarver og andre sjove sager findes indimellem i supermarkederne og har lang holdbarhed, så køb dem, når du støder på dem.
• Gå på jagt på butikkernes slikhylder efter sjovt slik eller pynt med sukkerristede nødder, farvet kokosmel, marengskys, små skumfiduser og friske bær - det er sjov pynt til cupcakes.
Har du også prøvet at lave popcakes? Lækre godbidder, der er en mellemting mellem kager og slikkepinde. Se vores popcakes-opskrifter her...
15 fristende chokoladekager og -desserter