Nøddekage med banan og chokolade
(10-12 pers.)
200 g smør
100 g mørk chokolade
3 æg
200 g sukker
100 g hvedemel
100 g hasselnødder
100 g farin
1 spsk. finthakket syltet ingefær
5 bananer
Mousse
2 æggehvider (pasteuriserede)
60 g sukker
1½ blad husblas
Vaniljecreme
4 æggeblommer
60 g sukker
1 vaniljestang
4 dl fløde
½ tsk. majsstivelse
400 g lys chokolade
Start med kagen. Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg og sukker længe, til det er lysegult. Sigt mel i skiftevis med smeltet chokoladesmør og grofthakkede nødder. Hæld i en 22 cm springform (smurt eller foret) og bag ved 150° i 25 min. - den skal ikke være fast, men bare sat. Afkøl i form. Smelt farin med ingefær og karamelleliser bananer, der er flækket på langs uden skal. Læg bananerne over den afkølede kage. Pisk ingredienserne til vaniljecremen sammen og varm langsomt op under konstant omrøring. Når den jævner ved 90° slukkes, og der piskes videre. Husblas udblødes i koldt vand. Chokoladen hakkes fint. Den varme creme hældes over chokoladen, så den smelter. Æggehviderne piskes stive og seje. Husblas smeltes over vandbad og kommes i chokoladecremen sammen med æggeskummet. Hældes over bananerne på kagen. Sigt kakao over og pynt med hakket chokolade i midten. Stil koldt.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se her, hvis du er vild med gode kager...
Bagt cheesecake
Banankage
Frugtkage med appelsin
10 superlækre chokoladekager - find din favorit