Norsk favoritkage
Ingredienser til norsk favoritkage - kvæfjordkage
Bund
150 g smør
125 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
5 æggeblommer
5 spsk. sødmælk
Marengs
5 æggehvider
180 g sukker
100 g mandel-spåner
Fyld
5 dl vaniljecreme el. et brev
2 dl piskefløde
2 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde til kvæfjordkage
Bund: Rør smør og sukker til et lyst og luftigt skum. Sigt hvedemel og bagepulver i, rør æggeblommer og mælk i. Beklæd en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir og kom dejen i.
Marengs: Pisk æggehviderne halvstive, kom sukkeret i lidt ad gangne og pisk til en stiv masse. Fordel marengsmassen på dejen og drys mandelspånerne på. Bag kagen midt i ovnen ved 175º i ca. 30 min. og afkøl den.
Fyld: Del kagen på tværs. Rør vaniljecremen efter anvisningen på pakken. Pisk fløden og vend vaniljecreme og vaniljesukker i. Læg den ene bund på et fad med marengssiden ned. Fordel cremen på bunden og læg den anden del ovenpå.
Tip: Marengsen bliver sejere, hvis du pisker sukkeret godt ind i æggehviderne og til sidst tilsætter en lille tsk. mild og hvid eddike.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Smørkage
Mandelmarengs