Opskrifter

Norsk favoritkage

Onsdag, 21. august 2013af All Over Press
Kagen er en af de mest populære kager i Norge, hvor den kaldes kvæfjordkage eller verdens bedste!

Ingredienser til norsk favoritkage - kvæfjordkage

Bund
150 g smør
125 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
5 æggeblommer
5 spsk. sødmælk

Marengs
5 æggehvider
180 g sukker
100 g mandel-spåner

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.

Fyld
5 dl vaniljecreme el. et brev
2 dl piskefløde
2 tsk. vaniljesukker

Køb billigt køkkenudstyr

Fremgangsmåde til kvæfjordkage

Bund: Rør smør og sukker til et lyst og luftigt skum. Sigt hvedemel og bagepulver i, rør æggeblommer og mælk i. Beklæd en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir og kom dejen i.

Marengs: Pisk æggehviderne halvstive, kom sukkeret i lidt ad gangne og pisk til en stiv masse. Fordel marengsmassen på dejen og drys mandelspånerne på. Bag kagen midt i ovnen ved 175º i ca. 30 min. og afkøl den.

Fyld: Del kagen på tværs. Rør vaniljecremen efter anvisningen på pakken. Pisk fløden og vend vaniljecreme og vaniljesukker i. Læg den ene bund på et fad med marengssiden ned. Fordel cremen på bunden og læg den anden del ovenpå.

Tip: Marengsen bliver sejere, hvis du pisker sukkeret godt ind i æggehviderne og til sidst tilsætter en lille tsk. mild og hvid eddike.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Smørkage
Mandelmarengs

Lækre kager i bradepande

Kager i bradepande