Opskrifter

Orangemazarin med jordbærsorbet

Lørdag, 17. april 2010af Redaktion
Lækker og festlig dessert

(6 pers.)
30 min. + 40 min. i ovn og 4 timer i fryser

Kage
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
3 æg
75 g valnødder
75 g hakket, mørk chokolade
1 dl appelsinmarmelade
80 g hvedemel


Sorbet
300 g frosne jordbær
Saften af 1 appelsin
1-1½ dl sukker



Begynd med sorbeten, der koges sammen, til det hele bobler med seje bobler (ca. 10 min. fra start - pas på, det ikke brænder på). Blendes og afkøles. Indfryses under omrøring eller køres på en ismaskine. Fryses færdige i forme, så de er pyramideformede, eller de kugles op ved servering.

Til kagen røres marcipan, smør og sukker blødt, tilsættes æg et ad gangen og vendes med hakkede nødder, chokolade og marmelade. Melet sigtes over og foldes i dejen, der bages i en lille (18 cm i diamenter) tærteform eller i små portionsforme. Bages ved 150° i 40 min.
Server sammen med isen.

Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv flere gode desserter...
Skildpaddeis
Hindbær-issandwich
Tiramisu