Pærer Belle Helene
Ingredienser til pærer Belle Helene
(4 pers.)
4 pærer
Sukkerlage
3 dl vand
100 g sukker
½ vaniljestang
½ l vanilje- eller nougatis
Chokoladesauce
150 g mørk chokolade
1½ dl mælk
½ dl piskefløde
1 tsk. sukker
15 g smør
Fremgangsmåde til pærer Belle Helene
Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kerne-husene, det er nemmest med en teske.
Sukkerlage: Kog vand og sukker op. Flæk vaniljestangen og tilsæt den. Læg pærerne i den kogende lage og lad dem mørne 6-8 min. Tag pærerne op og køl dem af.
Chokoladesauce: Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med mælk og fløde. Varm langsomt op til kogepunktet. Tilsæt sukker og smør, når chokoladen er smeltet, og rør det sammen.
Kugl isen op og læg den i portionsglas med pærerne oven på. Hæld lidt af saucen over og servér resten til.
Tip: Saucen kan laves i forvejen og lunes forsigtigt.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Sommerfrugtsuppe
Chokoladecreme med mynte
Er du også vild med is?
Er du også vild med flødeis, yoghurtis, islagkager, sorbet m.m.? Du kan sagtens lave det selv!
Få masser af opskrifter på hjemmelavet is her >>
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)