Pandekager med rabarberkompot og røde bær
Ingredienser til pandekager med rabarberkompot og røde bær
(4 pers.)
180 g hvedemel
2 dl sødmælk
4 dl kærnemælk
1 nip salt
3 mellemstore æg
1 spsk. sukker
40 g smør til stegning
Kompot:
3-4 rabarberstænger
75 g sukker
250 g jordbær
100 g hindbær
Tilbehør:
1 liter vaniljeis
Alternativ til pandekager med rabarberkompot og røde bær: Mini-banandessert med is på chokoladeknas
Fremgangsmåde til pandekager med rabarberkompot og røde bær
Rør melet med sødmælken til en glat dej.
Tilsæt kærnemælk, salt, æg og sukker.
Steg pandekagerne i smør.
Rens rabarberne og skær dem i mundrette stykker.
Kog dem møre med sukker under låg ved svag varme i ca. 8 min.
Rens jordbær og hindbær og skær jordbærrene i lidt mindre stykker og vend dem i rabarberkompotten.
Anret pandekagerne med is og bærkompot.