Opskrifter

Pandekager med rabarberkompot og røde bær

Tirsdag, 18. juli 2017af Helle Brønnum Carlsen
Lækre pandekager bagt med kærnemælk og serveret med vaniljeis, rabarberkompot, jordbær og hindbær.

Ingredienser til pandekager med rabarberkompot og røde bær

(4 pers.)
180 g hvedemel
2 dl sødmælk
4 dl kærnemælk
1 nip salt
3 mellemstore æg
1 spsk. sukker
40 g smør til stegning

Kompot:
3-4 rabarberstænger
75 g sukker
250 g jordbær
100 g hindbær

Tilbehør:
1 liter vaniljeis

Alternativ til pandekager med rabarberkompot og røde bær: Mini-banandessert med is på chokoladeknas

Fremgangsmåde til pandekager med rabarberkompot og røde bær

Rør melet med sødmælken til en glat dej.

Tilsæt kærnemælk, salt, æg og sukker.

Steg pandekagerne i smør.

Rens rabarberne og skær dem i mundrette stykker.

Kog dem møre med sukker under låg ved svag varme i ca. 8 min.

Rens jordbær og hindbær og skær jordbærrene i lidt mindre stykker og vend dem i rabarberkompotten.

Anret pandekagerne med is og bærkompot.