Pavlova med ristet marcipan og appelsinsorbet
(6-8 pers.)
3 ægge-hvider (1 dl)
½ tsk. eddike
150 g flormelis
125 g rå marcipan
Ristet marcipan
50 g groftrevet marcipan
Pisk æggehvider, eddike og flormelis lidt ad gangen til stift, hvidt skum. Riv marcipanen og vend den i marengsdejen. Tegn en cirkel på 25 cm i diameter på et stykke bagepapir. Vend papiret og læg det på bageplade. Læg marengsmassen inden for cirklen og glat den ud med bagsiden af en ske. Kør skeen rundt, så der dannes en let fordybning i midten.
Bag bunden 1¼-1½ time ved 100° med ovndøren på klem. Køl bunden af og træk forsigtigt papiret af. Læg bunden på et kagefad.
Sørg for, at marcipanen er iskold, så er den nemmest at rive. Rist marcipanen på en mellemvarm pande, rør jævnligt rundt, til den er gyldenbrun. Køl marcipanen af, så bliver den sprød.
TIP
Sorbet smelter hurtigt. For at gøre det nemmere kan bunden fyldes med sorbet en times tid før og sættes i fryser. Sukkerindholdet i marengsbunden er så stort, at den ikke fryser på en time.
Fyld sorbeten i marengsbunden og drys marcipan over.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv flere lækre dessert-opskrifter...
Trifli med tranebær og granatæble
Frossen jordbær-chokolade vacherin
Æbletærte med marcipan
Rabarbertrifli med marcipanskum