Opskrifter
Rabarberkompot med lakrids
Mandag, 13. juni 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Rabarberkompot smager skønt og kan bruges på flere forskelliges måder. Spis kompotten som grød, som tilbehør til dessert eller top ostemaden med et strejf af sommer.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/sylt-23-rabarberkompot.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Det skal du bruge til rabarberkompot med lakrids:
Prøv også: Klassisk rabarberkompot
250 g rabarber 2 spsk. vand 1 lakridsrod 1 stang vanilje 3 spsk. sukker ½ tsk. lakridspulverSådan laver du rabarberkompot med lakrids
Skyld rabarberne og skær dem i 2 cm store stykker. Kog vandet op med sukker, lakridsrod og den flækkede vaniljestang og -korn under låg i 5 min. Tilsæt rabarberne og lad dem småsimre i 3 min. Tilsæt lakridspulver og kom kompotten på glas. Servér kompotten som topping på yoghurt, til ost eller som tilbehør til en klassisk sommerkylling. Prøv også: Rabarberis med chokolade og pistacie![](https://imgix.familiejournal.dk/fj_300x250px_abo_1214_1kor.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy)