Rabarbertærte med chokolade

Opskrift på rabarbertærte med chokolade
(ca. 10 stk.)
125 g smør
180 g hvedemel
75 g sukker
75 g marcipan
1 æggeblomme
50 g hvid chokolade
Fyld:
500 g rabarber
75 g sukker
50 g hvid chokolade
Sådan laver du rabarbertærte med chokolade
Bland smør, mel og sukker. Riv marcipanen og ælt den i sammmen med æggeblommen og saml hurtigt dejen.
Tryk ¾ af dejen ud i en tærteform. Riv chokoladen og ælt den ind i den lille dejklump.
Sæt formen og dejen på køl i ca. 30 min.
Skær rabarberne i mindre stykker. Kom dem i en gryde, tilsæt sukkeret og damp dem ved svag varme under omrøring, til de begynder at safte. Lad dem simre, til de er bløde.
Bag bunden ved 200º i 10-12 min.
Fordel rabarberfyldet over bunden.
Rul den lille dejklump ud, skær den i strimler og læg dem over rabarberne.
Hak chokoladen og drys den over. Bag tærten midt i ovnen ved 200º i ca. 10-12 min. Læg evt. stanniol over, så chokoladen ikke bliver sort, og servér.
TIP!
Servér flødeskum eller vaniljeis til den lune tærte.