Opskrifter

Saftig engelsk appelsinkage

Torsdag, 29. november 2012af Redaktion
Lækker julekage med appelsinsmag

Ingredienser til appelsinkage

175 g blødt smør 175 g sukker
3 store æg
1 usprøjtet appelsin
50 g kandiseret
appelsinskal (Oetker)
175 g mel
1 tsk. bagepulver

Lage
Saft af 2 appelsiner
100 g sukker

Sådan gør du
Rør smør og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Riv appelsinskallen og skær resten af skallen af appelsinen. Skær appelsinkødet i små tern. Vend revet appelsinskal, appelsinkød og kandiseret appelsinskal i tern i dejen. Bland mel og bagepulver og vend det i. Fyld dejen i en smurt form på 1½ l. Bag kagen 50-55 min. ved 180° på nederste ovnrille. Tag kagen ud af ovnen og køl den af på bagerist.
Kog appelsinsaft og sukker sammen uden låg, til det er blevet sirupsagtigt. Kom kagen tilbage i formen og prik den med en gaffel. Hæld appelsinsaften over og lad kagen stå i formen, til appelsinsaften er trukket helt ind.

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere appelsiner...
Appelsintærte
Lisbets julesnaps
Appelsin-rosmarinkager

I gang med julekonfekten

Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...

Lav konfekt og knas til jul