Opskrifter

Saftig påskekage med marcipan og appelsin

Torsdag, 13. april 2017Opdateret 1. aprilaf Christine Bille og Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
En rigtig påskekage med flødeost og små søde påskeæg på toppen. Kagen er en klassisk mandelkage med marcipan.
1 t
Påskekage med marcipan
200 g smør
160 g sukker
200 g marcipanmasse
4 æg
60 g hvedemel
80 g finthakkede mandler
4 spsk. sukker
Topping
200 g flødeost naturel
150 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
Lidt orange el. gul frugtfarve
Revet appelsinskal og små, gule og orange påskeæg (slik)

Fremgangsmåde

  1. Rør smørret blødt og luftigt med sukkeret.
  2. Rør revet marcipanmasse i.
  3. Del æggene i blommer og hvider og rør blommerne i smørmassen lidt ad gangen.
  4. Rør mel og finthakkede mandler i dejen.
  5. Pisk æggehviderne til skum og pisk dem seje med sukkeret, så de kan holde luften, mens de vendes i dejen.
  6. Kom dejen i en smurt og raspet springform på ca. 26 cm.
  7. Bag kagen ved 175º i ca. 50 min. Lad den afkøle.
  8. Rør en creme af flødeost, flormelis og revet appelsinskal. Tilsæt evt. lidt gul frugtfarve.
  9. Pynt med appelsinskal og små slikæg.