Opskrifter
Saftig påskekage med marcipan og appelsin
Torsdag, 13. april 2017Opdateret 1. aprilaf Christine Bille og Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
En rigtig påskekage med flødeost og små søde påskeæg på toppen. Kagen er en klassisk mandelkage med marcipan.

1 t
Påskekage med marcipan
200 g smør
160 g sukker
200 g marcipanmasse
4 æg
60 g hvedemel
80 g finthakkede mandler
4 spsk. sukker
Topping
200 g flødeost naturel
150 g flormelis
1 usprøjtet appelsin
Lidt orange el. gul frugtfarve
Revet appelsinskal og små, gule og orange påskeæg (slik)
Fremgangsmåde
- Rør smørret blødt og luftigt med sukkeret.
- Rør revet marcipanmasse i.
- Del æggene i blommer og hvider og rør blommerne i smørmassen lidt ad gangen.
- Rør mel og finthakkede mandler i dejen.
- Pisk æggehviderne til skum og pisk dem seje med sukkeret, så de kan holde luften, mens de vendes i dejen.
- Kom dejen i en smurt og raspet springform på ca. 26 cm.
- Bag kagen ved 175º i ca. 50 min. Lad den afkøle.
- Rør en creme af flødeost, flormelis og revet appelsinskal. Tilsæt evt. lidt gul frugtfarve.
- Pynt med appelsinskal og små slikæg.

Dessert & Kage
Lagkage med browniebunde og saltkaramel

Opskrifter
Citronsnurrer med marcipan