Sød som en rose
Dej
3 æg
200 g sukker
150 g smør
70 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
100 g chokolade
Fyld
150 g mørk chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
¼ dl stærk kaffe
2 dl piskefløde
2 dl appelsin- eller citrusmarmelade
Pynt
2 dl flødeskum
500 g marcipan med lidt rød frugtfarve
100 g marcipan med grøn frugtfarve
Evt. roser i marcipan
Pisk æg og sukker sammen. Smelt smørret og hak chokoladen. I ægge/sukkermassen blandes mel, vaniljesukker, bagepulver, kakao og chokolade. Til sidst røres det smeltede smør i. Kom dejen i en springform, der er foret med bagepapir og bag ca. 40 min. ved 170°. Flæk kagen, når den er afkølet.
Til moussen smeltes chokoladen over vandbad og afkøles let. Rør kaffe og æggeblommer i. Vend fløden pisket til skum i cremen. Smør marmeladen på kagen og kom moussen over. Læg sammen.
Smør flødeskum på kagen og læg lyserød marcipan over. Giv hatten kant og grønt bånd og pynt evt. med roser.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med marcipan ...
Æblemarcipankage
Rabarbertrifli med marcipanskum
Og et andet forslag ...
Fragilité til mors dag