Tiramisu
Opskrift på tiramisu
(4 pers.)
3 æg, evt. pasteuriserede
75 g sukker
½ vaniljestang
375 g mascarpone (italiensk flødeost)
2 dl stærk kaffe
½ dl Amaretto (mandellikør)
150 g Savoiardi-småkager (lady fingers)
1 spsk. kakao
Fremgangsmåden til tiramisu
Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne med sukker og vaniljekorn, til det bliver lyst og luftigt. Rør mascarponen i æggesnapsen og pisk hviderne stive. Vend forsigtigt hviderne i mascarponecremen og bland kaffe og Amaretto.
Dyp halvdelen af kagerne i kaffeblandingen og læg dem helt tæt, så de dækker bunden i et fad med en 5 cm høj kant på. Fordel halvdelen af mascarponecremen over kagerne, læg et nyt lag dyppede kager og kom
resten af cremen over.
Stil desserten på køl i mindst 4 timer og drys med kakao inden servering.