Tiramisu
(6 pers.)
1 pakke ladyfingers el. savoyardikiks (ca. 12 stænger)
2 dl stærk espressokaffe
1 dl amarettolikør
4 pasteuriserede æggeblommer
80 g sukker
2 bægre mascarpone
100 g revet eller høvlet mørk chokolade
Læg halvdelen af ladyfingers i et lille, højt fad. Alternativt laver du kun et lag og lægger dem alle ud i bunden af en form. Dryp med kaffe og likør. Pisk æggeblommer med sukker, til det er meget lyst og luftigt. Pisk mascarponen i, så den også bliver luftig. Gentag, hvis du laver to lag. Drys med chokolade og lad den trække 1-2 timer i køleskabet.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere retter inspireret fra Rom...
Pasta fazool
Mozzarella og skinke & Fennikelsalat
Flere desserter...
Hyldeblomstis på chokoladebunde
Romfromage med mandler og hindbærcoulis
Pierres chokoladetærte