Tyttebærsnegle
(Ca. 16 stk.)
75 g smør
1½ dl mælk
25 g gær
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
5-6 dl hvedemel
Fyld
75 g smør
100 g kransekagemasse
½ dl tyttebærsyltetøj
½-1 dl frosne tyttebær
Æg til pensling
Smelt smørret og bland det i mælken. Rør gæren ud i den lunkne mælk. Rør salt, sukker, kardemomme og æg i, rør melet i lidt ad gangen til en en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket ca. 15 min. Rør smør og revet kransekagemasse sammen. Del dejen i to, rul hver del ud til en firkant på 25 x 35 cm. Læg bagepapir i en lille bradepande, læg det ene dejstykke i bunden af bradepanden. Fordel halvdelen af kransekagefyldet og tyttebærsyltetøjet på dejen i formen. Smør resten af fyldet på det andet dejstykke, drys med lidt tyttebær og rul sammen og skær rullen ud i ca. 1½ cm tykke skiver og læg dem på dejen og lad den hæve ca. 1 time. Drys resten af tyttebærrene over, pensl med sammenpisket æg og bag kagen ved 200° i 25 min.
Tip: Pynt evt. med lidt glasur rørt af flormelis og vand.
Bageopskrift: Aase Dotterud
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Mere med tyttebær...
Krydderkage med tyttebær
Pærer med tyttebær
Godmorgenbrød
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)