Årets nytårsmenu - forret: Gratineret kongekrabbe
Det skal du bruge til gratineret kongekrabbe til årets nytårsmenu:
(6 pers.)
2 kg kongekrabbeben
2 fed hvidløg
½ usprøjtet citron
1 bdt. dild
100 g blødt smør
½ tsk. salt
1 tsk. cayennepeber
1 citron
TIP: Du kan med fordel bestille og afhente kongekrabbe hos din lokale fiskemand
Læs også: Skal du bage kransekage som en del af din nytårsmenu? Her er 8 nemme og lækre opskrifter
Sådan tilbereder du gratineret kongekrabbe til årets nytårsmenu
Skær benene op på langs og læg dem i en bradepande med snitfladen opad.
Pres hvidløg, riv citronskallen fint og hak dilden.
Rør smørret med hvidløg, dild, salt, cayennepeber, citronskal og 2 tsk. citronsaft og fordel smørret over krabbebenene.
Gratinér krabbebenene ved 225° i 10 min. og servér med friske citronbåde og dild.
Nytårsmenu - hovedret: Dyreryg med pommes Anna og hindbærløg
Nytårsmenu - dessert: Nytårskage med bærcreme og hvid chokolade