Årets nytårsmenu: Dyreryg med pommes Anna
Nytårsmenu: Det skal du bruge til dyreryg med pommes Anna:
(6 pers.)
200 g smør
5 kviste frisk estragon
1.200 g kartofler
Salt og peber
1 dyreryg (ca. 2 kg)
75 g smør
10 tørrede enebær
1 kvist rosmarin
1½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
1 rødløg
3 fed hvidløg
2 dl vildtbouillon
2 dl rødvin
½ dl fløde
2 tsk. majsstivelse
Prøv også: Nytårsmenu - forret: Gratineret kongekrabbe
Sådan laver du dyreryg med pommes Anna
Smelt smørret, tilsæt estragon og lad det trække i 10 min.
Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver evt. på et mandolinjern.
Smør 18 metal-muffinsforme med smør, læg et lag kartofler, pensl med smør og krydr med salt og peber.
Fortsæt med at lægge kartoflerne lagvist med smør, salt og peber, til kartoffelskiverne er brugt.
Dæk formene med stanniol, sæt dem i en 230° varm ovn i 30 min. og stil dem på køl.
Skær hinder og grove sener af dyreryggen og læg den på en rist over en bradepande.
Rør smør, knuste enebær, salt og peber sammen og gnid smørret på dyreryggen.
Brun dyreryggen i 10 min. ved 250° og skær rødløg og hvidløg i mindre stykker.
Dæmp varmen til 160°, kom bouillon og rødvin i bradepanden sammen med løgene og lad den stege i yderligere 35 min.
Tag stanniolen af kartoflerne og sæt dem i ovnen ved 230° i 30 min., til de er gyldne.
Pak dyreryggen ind i stanniol og si løgene fra skyen.
Kog skyen op, rør fløden med majsstivelse og jævn skyen med fløden.
Smag sovsen til med salt og peber, løft forsigtigt kartoflerne ud af formen og servér.
Det skal du bruge til hindbærløg:
(6 pers.)
400 g miniløg
2 spsk. olivenolie
4 spsk. agavesirup
300 g hindbær
2 spsk. balsamicoeddike
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Sådan tilbereder du hindbærløg
Sautér løgene i olie og sirup et par min., til de er bløde.
Tilsæt hindbær, balsamico, salt og friskkværnet peber, varm godt igennem og servér.
Find også inspiration til lækre hapsere til nytår i galleriet nedenfor.