Opskrifter

Asiatisk inspireret lun kalkunsalat med nudler

Tirsdag, 15. februar 2011Opdateret 28. februaraf Helle Brønnum Carlsen
Nudler kan være en nem og lækker løsning, når det skal gå stærkt - men uden at gå på kompromis med smagen. Her er det i en asiatisk inspireret version med kalkun.
20 min
4 personer
Kalkunsalat med nudler
200 g risnudler eller 100 g pasta
½ dl fiskesovs (asiatisk)
2 spsk. sukker
2 spsk. chilisovs
Evt. 1 rød chili i skiver uden kerner
1 fed knust hvidløg
Saften af 2 lime
400 g kogt kalkun i strimler
1 agurk, skrællet og uden kerner i halvmåner
2 gulerødder, skåret i tynde strimler
Tilbehør
Peanuts
Lidt basilikum

Fremgangsmåde

  1. Overhæld nudlerne med kogende vand efter instruktionen på pakken.
  2. Forbered en blanding af fiskesovs, sukker, chilisovs, chili og hvidløg.
  3. Dræn nudlerne, når de er klar, og vend dem med blandingen af fiskesovs.
  4. Forbered dine grøntsager, og mens nudlerne stadig er varme kommer du agurk, gulerødder, kalkun og krydderurter ned til blandingen og vender rundt.
  5. Drys evt. med peanuts og server.