Farseret kalkunbryst med æbler og bacon

Ingredienser til farseret kalkunbryst:
(4 personer)
- 600 g kalkunbryst
- 3 æbler
- 50 g hakkede, soltørrede abrikoser
- 15 g hakkede nødder
- 1 timiankvist
- 75 g pancetta eller bacon i tynde skiver
- 2 dl hønsebouillon
- Majsstivelse
- Salt og peber
- 500 g palmekål
- Bomuldssnor til madlavning
Prøv også: Farseret kalkun
Fremgangsmåde:
Flæk kalkunbrystet på langs, og bred det ud. Skær et af æblerne i små tern, og bland dem med abrikos, nødder og timianblade. Læg fyldet ned i midten af kalkunbrystet, og rul det stramt sammen. Pak det ind i pancetta eller bacon, og snør sammen. Steg kødet ved 200° i 30-40 minutter. Husk at fjerkræ skal have nok varme. Vi anbefaler mindst 67 grader. Se anbefalingen til temperaturbehandling af kalkun fra Fødevarestyrelsen.
Kom bouillon i bunden af fadet de sidste 15 minutter. Hold kødet varmt, si skyen over i en gryde og skum fedtet af. Kog skyen godt igennem, jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber. Skær de sidste æbler i tykke skiver, og steg dem på begge sider. Damp palmekålen i et par minutter i letsaltet vand. Skær kødet i skiver, og servér med palmeskål, stegt æble og skysauce.