Citronstegte rodfrugter med løg og oliven
(4 pers.)
½ kg kartofler
3 gulerødder
2 pastinakker
3 spsk. olivenolie
10 små perleløg (fra glas)
Små salvieblade
Fintrevet skal fra ½ usprøjtet citron
2 spsk. citronsaft
Små sorte oliven
1 håndfuld frisk citrontimian
Salt og friskkværnet peber
TIP
Denne ret kan også tilberedes i ovnen. Ovnsteg rodfrugter og perleløg i ca. 30 min. ved 200°. Vend salvie, citron og oliven i, når der er 5 min. tilbage af stegetiden.
Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Varm olivenolie op på en pande og steg rodfrugter og perleløg på panden i ca. 20 min. ved jævn varme. Ryst og rør jævnligt i panden. Tilsæt salvieblade, revet citronskal, citronsaft og oliven og steg videre et par min. Krydr retten med citrontimian, salt og peber og server straks.
Madopskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Find flere opskrifter her...
Gulerødder med parmesan og honningdressing
Sprøde fiskepakker
Salat med stegte æbler og gedeost
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)