Opskrifter
Knækbrød med ramsløgsblade
Tirsdag, 29. april 2025Af Pernille Hoffmann
Sprøde knækbrød med friske ramsløgsblade – perfekt som en grøn snack eller til ostebordet.

1 t og 15 min
4 personer
Knækbrød med ramsløgsblade:
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl majsmel
½ dl græskarkerner
2 dl kogende vand
½ dl smagsneutral olie
1 nip salt
Topping:
1 håndfuld ramsløg (bladene)
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne til en sammenhængende dej i en skål, og lad dejen hvile i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 150°.
- Smør dejen ud på et stykke bagepapir.
- Læg et andet stykke bagepapir over, og rul dejen jævn med en kagerulle.
- Fjern det øverste bagepapir, og placér det nederste papir med dejen på en bageplade.
Topping:
- Skyl ramsløgsbladene, og læg dem på toppen af dejen.
- Skær dejen i firkanter, så knækbrødet er nemt at brække i pæne stykker, når det er færdigbagt.
- Bag knækbrødet i ovnen i ca. 1 time.
- Lad knækbrødet afkøle, og bræk det i stykker inden servering.
TIP
Har du mere ramsløg? Blend ramsløgsblade, citronskal, parmesan, olivenolie, salt og peber sammen til en lækker pesto.