Opskrifter

Knækbrød med ramsløgsblade

Tirsdag, 29. april 2025Af Pernille Hoffmann
Sprøde knækbrød med friske ramsløgsblade – perfekt som en grøn snack eller til ostebordet.
1 t og 15 min
4 personer
Knækbrød med ramsløgsblade:
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl majsmel
½ dl græskarkerner
2 dl kogende vand
½ dl smagsneutral olie
1 nip salt
Topping:
1 håndfuld ramsløg (bladene)

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne til en sammenhængende dej i en skål, og lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Tænd ovnen på 150°.
  3. Smør dejen ud på et stykke bagepapir.
  4. Læg et andet stykke bagepapir over, og rul dejen jævn med en kagerulle.
  5. Fjern det øverste bagepapir, og placér det nederste papir med dejen på en bageplade.

Topping:

  1. Skyl ramsløgsbladene, og læg dem på toppen af dejen.
  2. Skær dejen i firkanter, så knækbrødet er nemt at brække i pæne stykker, når det er færdigbagt.
  3. Bag knækbrødet i ovnen i ca. 1 time.
  4. Lad knækbrødet afkøle, og bræk det i stykker inden servering.

TIP

Har du mere ramsløg? Blend ramsløgsblade, citronskal, parmesan, olivenolie, salt og peber sammen til en lækker pesto.