Opskrifter

Fersk, lun laks med æble-peberrodsvinaigrette

Lørdag, 12. november 2011af Redaktion
Enkel og meget lækker laks til forret eller frokost

(4-5 pers.)

3-4 laksesteaks uden skind
Lidt olie til pensling
Salt, peber

Vinaigrette
1 syrligt æble
¾ dl solsikke- el. majsolie
1½ spsk. æblecidervineddike
½-1 spsk. friskrevet peberrod
2 spsk. kapers
2 spsk. fintskåret dild
½ finthakket rødløg
Salt
Groft peber

TIP

Det grålige lag, som sidder lige under lakseskindet, smager ikke godt og bør skæres eller skrabes af, inden laksen skæres i skiver.

Vinaigrette: Skræl æblet og skær det i fine tern. Bland æblet med olie, vineddike, peberrod, kapers, dild og rødløg. Smag til med salt og peber.
Sæt ovnen på 180°. Pensl 1 stk. bagepapir med lidt olie. Skær laksen på tværs i 10-12 skiver og læg dem på plade med bagepapiret. Krydr med salt og peber.
Sæt pladen i ovnen ved 150° 5-6 min., til laksen er sart rosa. Fordel lakseskiverne på lune tallerkner og kom vinaigretten over. Server med godt brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr. (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Pasta med grillet grønt og rejer
Kammusilnger tigerrejer med ærtecreme
Blinis med fjordrejer












Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)