Opskrifter

Fire lækre salater

Onsdag, 4. juni 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Feldsalat med ost, bondesalat, friséesalat med serranoskinke og salat med flødedressing. Få alle de gode salater nedenunder

Her får du opskrifter på følgende salater:

  • Feldsalat med ost og figner
  • Bondesalat
  • Friséesalat med serranoskinke
  • Salat med flødedressing

SE OGSÅ: Kend din salat - en salat-guide

Opskrift på feldsalat med ost og figner

250 g feldsalat
100 g valnødder
100 g friske figner
150 g blåskimmelost
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. valnøddeolie
Salt og peber

Fremgangsmåde til feldsalat med ost

Skyl salaten og lad den dryppe godt af. Hak nødderne, skær fignerne i både og fordel dem over salaten sammen med små stykker af osten. Pisk sennep, eddike og olie sammen, smag til med salt og peber og kom dressingen over salaten.

Opskrift på bondesalat

75 g hvedebrød

1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
1 spsk. persille
200 g bacon
150 g blandet salat
6 cornichoner
1 st. blegselleri
1 æble
1 tsk. citronsaft
1 tsk. honning
2 tsk. rødvins-eddike
1 spsk. vand
1 spsk. olivenolie
30 g parmesan
Salt og peber

Fremgangsmåde til bondesalat

Riv brødet i stykker og vend det i olie, salt, presset hvidløg og hakket persille. Fordel brødet på en bageplade og rist det i ovnen ved 200° i 6-7 min., til det er sprødt. Skær baconet i tern, rist dem sprøde og lad dem afdryppe på køkkenrulle. Skyl salaten og hak cornichoner og blegselleri. Skær æblet i tern og vend dem i citronsaft. Pisk honning, eddike, vand og olivenolie sammen og riv osten i. Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Bland salaten med cornichoner, æble og bacon, kom dressingen over og pynt med sprøde croutoner.

Opskrift på friséesalat med serranoskinke

100 g friséesalat
75 g serranoskinke
1 spsk. olie
250 g jordbær
100 g frisk gedeost el. feta
10 ærteskud

Dressing
2 spsk. æbleddike
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

Fremgangsmåde til friséesalat med serranoskinke

Riv salatbladene i mindre stykker. Steg skinken sprød i olien og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pisk olie og eddike sammen, smag dressingen godt til med salt og peber og vend den i salaten. Skær jordbærrene i kvarte, smuldr osten og drys dem over salaten sammen med den den sprøde skinke.

Opskrift på salat med flødedressing

1 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
1 spsk. flormelis
Salt og peber
2 hjertesalat
1 radicchio
4 forårsløg
200 g bælget ærter
100 g croutoner

Fremgangsmåde til salat med flødedressing

Pisk fløden med citronsaft, flormelis, salt og peber, smag til og stil den på køl i 10 min. Skyl salaterne, riv bladene i mindre stykker og vend dem i dressingen sammen med hakkede løg. Bælg ærterne og kom dem over salaten sammen med croutonerne.

SE OGSÅ: Tre fyldige middagssalater