Frugtsødet ketchup
500 g tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 æble
2 spsk. olivenolie
1 banan
3-4 spsk. rosiner
1 spsk. kapers
Salt
Kværnet peber
½ tsk. paprika
2-3 spsk. æbleeddike
TIP
- Tomater bør aldrig være køleskabskolde. Kulde dræber smagen, og en fyldt skål eller kurv på køkkenbordet frister altid.
- Giv tomatretterne et nip sukker, det fremhæver smagen.
Skold og flå tomaterne. Hak løg, hvidløg og æble og svits det i olie ved lav varme 8-10 min. Løgene må ikke tage farve. Tilsæt banan skåret i tern, rosiner, kapers, tomater skåret i mindre stykker, salt, peber og paprika og bring det i kog. Lad det simre 40-45 min. evt. uden låg noget af tiden, til ketchuppen er blevet tyk og lækker. Miks ketchuppen groft eller fint med blenderstav og smag til med æbleeddike, salt og peber.
Hæld den på skoldede flasker og opbevar den koldt eller tilsæt konserveringsmiddel.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Tomater...
Tomat-terrine med
svampe
Små italienske to-
mattærter
Foccacia med sol-
tørrede tomater
Fyldte tomater med
gedeost
Toast med bønne-
creme og tomater
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)