(4 pers.)
3 grapefrugter
1-2 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
½ dl olivenolie
½ dl græskarkerner
½ dl pinjekerner
½ dl gule rosiner
Feldsalat el. anden småbladet salat
Frisk mynte el. citrongeranium
Salt og peber
Skær med en skarp kniv skallen fra helt ind til frugtkødet. Skær hver kløft ud uden hinder. Pres saften af det frugtkød, der bliver tilbage i skallerne. Bland sennep, honning, olivenolie og grapesaft til en dressing. Smag til med salt og peber. Rist græskar- og pinjekerner på en tør pande med lidt salt. Læg salat i bunden af portionsskåle og fordel grapefrugt, kerner og rosiner. Hæld dressingen over lige inden serveringen og pynt med mynte eller geranium. Server som forret med brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med citrusfrugter...
Pomelo-appelsinmarmarmelade med vanilje
Citronkyllingehapsere
Appelsinglaserede koteletter med cous-cous og peberfrugter