Opskrifter

Appelsinglaserede koteletter med couscous og peberfrugter

Mandag, 22. februar 2010Opdateret 6. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Med disse appelsinglaserede koteletter får du den klassiske kotelet men med et frisk pift! Retten fungerer supergodt på en hverdagsaften, og tager ingen tid at lave!
20 min
4 personer
Appelsinglaserede koteletter
4 svinekoteletter med smal fedtkant, 2 cm tykke
Revet skal og saft af 1 økologisk appelsin
1½ spsk. sød chilisauce
½ spsk. friskrevet ingefær
2 fintsnittede forårsløg
Salt og peber
20 g smør
Couscous
4 dl couscous
5 dl grønsagsbouillon
3 peberfrugter i forskellige farver
2 rødløg
Salt og peber
Citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skyl appelsinen og riv skallen i tynde juliennestrimler. Pres saften.
  2. Kog appelsinskal, - saft, chilisauce, forårsløg, 10 g smør og lidt salt 5 min.
  3. I en anden gryde koger du bouillonen op. Tilsæt couscous, bland det og lad det trække 5 min. under låg.
  4. Skær peberfrugterne i store tern og løgene i smalle både.
  5. Svits grønsagerne 5 min. i resten af smørret med lidt salt og peber.
  6. Giv koteletterne salt og peber og steg dem på slip-let pande 2½ -3 min. på hver side.
  7. Læg glaseringen på koteletterne og server med peberfrugt-blanding og couscous.