Grønne asparges med pocherede æg
(4 pers.)
500 g grønne asparges
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Pocherede æg
4 æg
2 l vand
1 dl lagereddike
Til servering
60 g radiser
2 skiver hvidt brød
50 g parmesan
2 spsk. kapers
1 lille bakke karse
Knæk den nederste ende af aspargesene. Læg aspargesene i en gryde med kogende vand i 1-2 minutter. Tag dem op af vandet, når de er sprødmøre, og stadig har en frisk, grøn farve. Vend dem med olivenolie, salt og peber og hold dem varme.
Pocherede æg: Slå æggene ud i hver sin kop. Bring vand og eddike i kog i en gryde. Lad forsigtigt æggene glide ned i vandet et ad gangen og lad vandet koge op igen. Skru herefter ned for varmen, så vandet holdes lige under kogepunktet. Lad æggene simre i 3-4 min.
TIP
Stil gerne en god jomfruolivenolie og lidt friskhøvlet parmesanost frem på bordet, så man selv kan forsyne sig.
Til servering: Rens radiserne og snit dem meget fint. Rist de to stykker brød på brødristeren og smuldr derefter brødet i små stykker. Skær parmesanosten i strimler. Anret aspargesene på 6 tallerkner sammen med et pocheret æg. Drys anretningerne med radiser, parmesan, brødkrumme, kapers og klippet karse.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Find flere opskrifter her...
Forårssalat med stenbiderrogn
Grillet forårssalat
Stenbiderrognmousse med avocado
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)