Grovboller med auberginepuré
(4 pers.)
1 mellemstor aubergine
1 spsk. olivenolie
50 g mild blåskimmelost
1 fed hvidløg
4 spsk. hakket persille
Citronsaft
Salt, peber
4 grovboller
2-3 tomater
Små salatblade
Skær auberginen igennem på langs og læg den med den buede side opad i et ildfast fad. Bag den mør i ovnen i 20 min. ved 200°. Køl auberginen af og skrab kødet ud med en ske. Miks det med blenderstav sammen med olie, blåskimmelost, hvidløg, citronsaft og persille. Blåskimmelosten smager ikke markant, men pifter lige lidt op. Smag til med salt og peber og stil puréen køligt. Den kan holde sig 2-3 dage.
Flæk bollerne og fyld dem med salatblade, auberginepuré og tomatskiver. Kværn peber over og læg overdelen på.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Skinkesnegle med ost
Wraps med hellefisk
Fyldte brød til madkurven
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)