Hjemmelavet kyllingesalat
(6-8 pers.)
2 store, hele kyllingelår
2 skiver citron
Et par kviste timian
5-6 peberkorn
1 tsk. salt
TIPS
* Kog kyllingesuppen ind og brug den til sauce eller grønsager.
* Bladselleri på denne tid af året har været oppe af jorden et stykke tid og kan være lidt træet. Det kan fjernes, hvis stilkene skrælles med kartoffelskræller.
* Kan holde sig 4-5 dage i køleskab
Salat
2 stilke bladselleri
1 lille syrligt æble
1 dl mayonnaise
1½ dl cremefraiche 18% el. ymer
½-1 tsk. karry
½-1 tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
Salt og peber
Tilbehør
4-6 skiver bacon
Rugbrød, evt. ristet
Kom kyllingelårene i en gryde dækket med vand og de øvrige ingredienser. Kog dem møre ved svag varme under låg på ca. 30 min. Køl lårene af og pil kødet fra skind og ben.
Riv kødet i tynde strimler med en gaffel. Snit bladsellerien i tynde strimler. Skær æblet i små tern. Bland mayonnaise og cremefraiche og smag til med karry, dijonsennep, citronsaft, salt og peber. Tilsæt kylling, bladselleri og æble og bland det godt.
Rist baconen sprød på tør pande og lad den dryppe af på papir. Kom salaten i små portionsskåle og pynt med ristet bacon og karse.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Hjemmelavet æggesalat
Rygeostsalat med jorskokker og æbler
Asiatisk kyllingesalat