Opskrifter
Laksesalat alla sushi med ris, avocado og druer
Mandag, 27. juli 2009Opdateret 1. aprilaf Helle Brønnum Carlsen
Denne laksesalat er en slags dekonstrueret sushi med laks, avocado og ris. Den er tilpas stærk med wasabi, og så er den lækker som forret eller en appetizer!

10 min
4 personer
Laksesalat med ris og avocado
150 g midterstykke af laks (kvalitet som til sushi). Kan du ikke lide rå laks, kan du godt bruge en ikke for kraftigt røget laks
1 dl sushiris (el. grødris el. risottoris)
1 avocado
20 grønne druer
Reven skal af en citron
2-3 spsk. lakse- el. ørredrogn
2-3 spsk. mayonnaise
½ tsk. wasabi (japansk peberrod) el. revet peberrod
½ bdt. purløg
Tilbehør
Brød
Fremgangsmåde
TIP: Du kan drikke disse slags vin til salaten: Chenin blanc eller Vouvray
- Kog risene møre i letsaltet vand.
- Skræl (pil) druerne og skær i halve og tag kernerne ud.
- Skær laks i små tern og drys med salt, hvis den er rå.
- Skær avocado i tern og dryp med lidt citronsaft og -skal.
- Vend ris, laks, hakket purløg, druer og avocado sammen og hæld peberrodsmayonnaise over.
- Drys med mere purløg og server med brød.

Hovedretter
Spinatpandekager med laks

Hovedretter
Laks med glace og rødkålssalat