Lynstegte jordskokker med grønkål og chili
(4 pers.)
500 g frisk grønkål
500 g jordskokker
3 fed hvidløg
2 spsk. vegetabilsk olie
2 æbler
1 rød chili
2 spsk. sojasauce
Friskkværnet peber
TIP
Frisk grønkål har en relativt kort sæson (november til februar) så husk at bruge den, mens den endnu fås i butikkerne! Når du ikke kan få fat i frisk grønkål, kan du i stedet bruge hvidkål, spidskål eller kinakål.
Skær grønkålsbladene fri af de grove stilke og skyl dem godt.
Bring en stor gryde med vand i kog og læg kålbladene i det spilkogende vand i 1 min. Hæld vandet fra gryden og køl straks kålen af i meget koldt vand, så bladene bevarer farve og bid.
Vrid kålbladene grundigt fri for vand og hak dem groft.
Skrub jordskokkerne og skær dem i kvarter. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i skiver.
Opvarm en wok eller sauterepande med olie og steg jordskokkerne ved høj arme i 3-4 min.
Tilsæt hvidløg og grønkål og lad det stege med i 1 minut. Skær æblerne i tern. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Vend æbler, chili og sojasauce grundigt rundt i retten. Smag til med peber og server straks.
Madopskrift: Carsten Kyster
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Grillede squash med gremolata
Salat med nektarin og hyldeblomster
Lun jordskoksalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)