Krydret tomatsuppe med ristede græskarkerner
(2 pers.)
1 løg
250 g blommetomater
2 spsk. olie
1 tsk. karry
2 tsk. garam marsala
2 tsk. sukker
½ tsk. dijonsennep
1 dåse cherrytomater (hakkede)
½ l grønsagsbouillon
1 tsk. mørk balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
50 g ristede, saltede græskarkerner
Godt brød
Pil løget og hak det meget fint. Skyl blommetomaterne og skær dem i små tern. Varm olien op i en tykbundet
gryde og steg løg og blommetomater ved middel varme i et par minutter. Tilsæt karry, garam marsala, sukker og
dijonsennep og hæld de hakkede tomater fra dåsen og grønsagsbouillonen ved. Bring suppen i kog og lad den småkoge i 10 min. ved svag varme. Rør jævnligt i suppen, mens den koger. Tag gryden fra varmen og blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn og glat. Sæt gryden tilbage over varmen og lad den varme godt igennem. Smag suppen til med balsamicoeddike, salt, peber og evt. lidt mere sukker. Server den med et drys ristede græskarkerner på toppen og godt brød som tilbehør.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Find flere opskrifter her...
Kørvelsuppe
Gulerodssuppe med krydrede quesadillas
Dampende varm rejesuppe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)