Opskrifter

Maskeret blomkål

Lørdag, 29. juni 2013af Redaktion
Maskeret blomkål var en klassisk ret til sommerfrokost for 20-25 år siden, og det smager stadig dejligt en varm sommerdag

Ingredienser til maskeret blomkål

(4-5 pers.)

1 stort blomkålshoved
150-200 g rejer
2-3 hårdkogte æg
6-7 små tomater

Sauce
50 g mayonnaise
1 dl ymer
½ tsk. karry
1 tsk. sød sennep
1 bdt. dild
Salt og peber
Citronsaft

Pynt
Snittet purløg
Klippet dild

Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde til maskeret blomkål

Fjern de grønne blade fra kålen og kog den 8-9 min. i letsaltet vand, den skal kun lige være mør. Læg kålen til afdrypning og køl den af.

Sauce: Rør mayonnaise og ymer sammen og smag til med karry, sennep, snittet dild, salt, peber og citronsaft.

Skær æggene i kvarter og halvér tomaterne. Læg kålen på et fad og hæld saucen over. Læg æg og tomater langs kanten. Hæld rejerne over og pynt med purløg og dild. Spis blomkålen med godt brød til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Letsprængt oksebryst, stuvet spidskål og peberrodssauce
Nye kartofler med krydderurter, oliven og feta

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)