Ostefondue
Ingredienser til ostefondue
(4 pers.)
100 g bacon
1 skalotteløg
1 spsk. mel
2½ dl hvidvin el. pilsner
400 g revet emmentaler
Peber
Muskat
Ca. 750 g hvidt brød
Fremgangsmåde
Skær bacon og løg i små tern, kom dem i en gryde og svits, til baconen er sprød og løgene bløde. Rør melet i og tilsæt vin eller øl lidt ad gangen under omrøring, til det jævner. Rør den revne ost i og rør hele tiden i ottetaller, til den er smeltet, og fonduen er jævn og glat. Smag den til med peber og muskat. Hæld fonduen i fonduegryden og sæt den over varmen. Skær brødet i tern og dyp dem i fonduen.
Tip
Prøv også at dyppe radiser og bladselleri i fonduen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere opskrifter til fondue...
Kødfondue
Chokoladefondue
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)