Rabarber-hyldeblomst-marmelade
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/06/24-rabarber-hyldeblomstmarmarmelade-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
600 g vinrabarber
1 vaniljestang
2 spsk. konc. hyldeblomstsaft
200 g syltesukker
1 tsk. atamon
Vask rabarberstilkene og skær dem i 1 cm store stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rabarberne i en gryde med saft, den flækkede vaniljestang, korn og sukker og lad det koge langsomt op ved svag varme. Lad marmeladen småsimre i 5 min., tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt atamonen og hæld rabarbermarmeladen på rengjorte, atamonskyllede glas og luk dem.
Madopskrift: Kristina Marckmann
SØD SERVERING
Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin
Nektarin-marmelade med pinjekerner
Galopgifler med marmelade
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)