Røget ørredmousse
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/april/uge-15/mad/15-roeget-oerredmousse-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til røget ørredmousse
(4-6 pers.)
6 bl. husblas
175 g varmrøget ørred
2½ dl cremefraiche 18%
1 lille løg
2 spsk. kørvel
Salt og peber
1 citron
2½ dl piskefløde
50 g ørredrogn
Olie til formen
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde
Sæt husblassen i blød i koldt vand. Blend ørred, cremefraiche og løg i en foodprocessor. Tilsæt kørvel og smag til med salt og peber. Smelt husblassen i saften fra citronen. Kom husblassen i ørredblandingen i en tynd stråle, mens der røres godt, og pisk fløden til en let skum. Vend flødeskum og ørredrogn i og kom moussen i en smurt randform. Sæt formen på køl i mindst to timer, vend den ud på et fad og servér den pyntet med agurk, citronskiver og dild sammen med et stykke godt brød.
Madopskrift: Yvonne Kristensen
Find flere opskrifter her...
Laksesandwich med bønnecreme
Fiske-gelérand
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop