Rosenkålssalat med æbler og bacon
Rosenkål
Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man mener, at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. Rosenkål, der er sideknopper, som vokser på en lang stængel, er en god kilde til både kostfibre og vitaminerne A, B, E, C og K. Rosenkål tåler fint frost, faktisk udvikler smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har fået lov til at stå og få årets første frost. De høstede rosenkål holder sig fint i en plastpose i køleskabet i et par uger.
Ingredienser til rosenkålssalat med æbler og bacon
100 g bacon
1 spsk. olie
250 g rosenkål
1 rødløg
1 æble
½ usprøjtet citron
4 spsk. olivenolie
1 tsk. agavesirup
¼ tsk. chili
Salt og peber
Persille
Sådan laver du rosenkålssalat med æbler og bacon
Skær baconen i tern, rist dem sprøde i olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Vask rosenkålene, tag de yderste blade af og skær dem i tynde skiver. Hak rødløget, skær æblet i tynde både og bland dem med rosenkål og fintrevet citronskal. Pisk olivenolien med 2 spsk. citronsaft, sirup, chili, salt og peber og hæld den over salaten. Servér salaten drysset med bacon og hakket persille.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Appelsinsimret rosenkål
Unghanebryst med serrano skinke og rosenkål