Opskrifter
Solbær-brændevin
Søndag, 29. juli 2012af Redaktion
Solbærblade dufter, bare man strejfer dem. De er gode i brændevin, og nogle blade i syltede agurker og asier giver eddiken en god krydring.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/07/30-solbaerbraendevin-362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
½ l klar Brøndum el. vodka
1 usprøjtet citron
15-20 friske solbærblade
Skyl citronen og skær skallen tyndt med kartoffelskræller. Skyl solbærbladene og dup dem tørre. Læg citronskal og blade i en bredhalset flaske og hæld brændevin over. Lad blandingen trække på køkkenbordet ca. 1 døgn og si den. I løbet af nogle dage bliver den smukt sart grøn med pikant solbærsmag, der evt. kan mildnes med lidt mere Brøndum.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Skovmærkesnaps
Kryddersnaps
Blommesnaps med anis
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)