Stegt rosenkålssauté med bacon
(4 pers.)
500 g rosenkål
1 skalotteløg
½ usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
50 g hasselnødder
4 skiver bacon
Bredbladet persille
TIP
Server rosenkålssautéen til stegte kyllingefileter i svampeflødesovs smagt til med ribsgelé.
Skær bunden af rosenkålene, pil forsigtigt de yderste, grønne blade af. Skyl bladene, bland dem med tynde skiver skalotteløg og revet citronskal. Halver de små kål. Varm olien op i stor pande, lad den blive meget varm og steg de halverede kål ved høj varme, til de er let lysebrune. Skru ned og lad dem stege videre i 5 min. Læg bacon på bagepapir, steg det i ovnen ved 210° i 5-8 min., til det er sprødt, læg det på køkkenrulle. Kom bladene og løgskiverne på panden og lad dem sautere i 30-40 sek. Sluk, når de lige har fået varme, og drys med grofthakkede hasselnødder. Pynt med ristet bacon og lidt hakket persille.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter med kål...
Savojkål med løg og
peperonchino
Hvidkål med lyssej
og sennepscreme
Grønkål, havtaske
og syltede æblebåde
Saltet mørbrad med
spidskålssalat
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)