Opskrifter

Stegte æblesild

Onsdag, 20. november 2019Af Line Holt Nielsen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Så er det endelig ved at være tid til julefrokost igen, og her er et bud på, hvordan æblesild kan blive fornyet en smule, uden dog at gå på kompromis med den velkendte ret. Få opskriften på de lækre, stegte æblesild her.
45 min
6 personer
Stegte æblesild:
6 ferske, rensede sild (evt. fra frost)
2 æbler
Frisk timian
Salt og peber
2 spsk. sennep, evt. sød sennep
Rugmel
2 løg
Smør
½ dl æblejuice
1 rødløg
Tilbehør:
Rugbrød og lidt hakket rødløg

Fremgangsmåde:

  1. Dup sildene med køkkenrulle, og skær rygfinnerne fra. Skær æblerne i tynde skiver.
  2. Læg 3 halve skiver æble og lidt frisk timian i hver sild, og drys med salt og peber.
  3. Luk sildene, smør dem med sennep og vend dem i rugmel.
  4. Skær løgene i halve og derefter i tynde skiver.
  5. Rist løg og æbler i 1½ spsk. smør.
  6. Tilsæt æblejuice, og lad det koge ind til en grov kompot i 15-20 minutter.
  7. Smag til med hakket timian, salt og peber.
  8. Steg sildene på panden i smør, ca. 4 minutter på hver side.
  9. Servér dem på rugbrød med æble-løg-kompot, hakket rødløg og friske krydderurter, og dryp evt. stegesaucen over.