Røget culotte med spinatfad
(8 pers.)
1 røget skinkeculotte, 800-1.000 g
450 hel frosset spinat
1 fed presset hvidløg
Salt og peber
Revet muskat
2 æg
1 dl fløde
50 g revet granaost
Læg culotten i en gryde med koldt vand. Kog op og kog 35-40 min. Lad culotten trække 10-15 min. i suppen, inden den skæres i skiver.
Tø spinaten op i posen og tryk noget væde af eller damp spinaten i en gryde, til den er optøet, den skal ikke hakkes. Krydr spinaten med hvidløg, salt, peber og muskat. Fordel spinaten i bunden af et smurt, ovnfast fad. Pisk æg, fløde og ost sammen og hæld det over. Sæt fadet i ovnen 10-12 min. ved 225°, til æggemassen er gylden og sprød.
Skær den lune culotte i skiver på tværs af kødfibrene.
Med bagte rodurter bliver salaten krydret og dejlig, og de samme urter bruges også til kogningen. Kyllingen kan koges og deles dagen før. Den kan også efter kogning og partering fryses ned i den siede suppe.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere retter her...
Fyldt ribbenssteg med orangesvesker
Lammekoteletter med var rosenkålssalat
Braiseret nakkekam med kanel, chili og fennikelfrø
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)