Bag donuts: 3 opskrifter på lækre donuts
Grundopskrift
(15 stk.)
- 75 g smør
- 2½ dl sødmælk
- 25 g gær
- 100 g sukker
- 1 tsk. Salt
- 2 æg
- 1 usprøjtet citron
- 600-700 g hvedemel
- Rapsolie til kogning
- 200 g sukker
Prøv også: Hjemmelavede donuts
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i mælken, og lad blandingen blive håndvarm. Opløs gæren i mælkeblandingen, og rør sukker, salt og æg i. Tilsæt citronskal og melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Dejen må gerne klistre en smule. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve 1 time et lunt sted. Rul den ud, så den er ca. ½ cm tyk, og udstik cirkler på ca. 7 cm i diameter med en form eller et glas. Stik nu et hul i midten med en lille udstikker på 1½ cm, og lad kagerne hæve ½ time, inden de koges i varm olie. Kog 1 eller 2 ad gangen, og vend dem rundt et par gange under kogningen. Drys sukker ud på et stort fad, tag kagerne op af olien med en hulske, og rul dem i sukkeret.
Prøv også: Grundopskrift til energibar
Donuts med peanuts
(15 stk.)
- 1 portion grunddej
- 25 g peanutbutter
- Glasur og pynt:
- 100 g flormelis
- 2 dl peanutbutter
- 1 dl saltede peanuts
Prøv også: Chokolademuffins med peanutscreme
Fremgangsmåde:
Tilbered grunddejen, men erstat 25 g af smørret med 25 g peanutbutter. Udstik, og tilbered kagerne som beskrevet i grundopskriften, men lad dem i stedet køle af på fedtsugende papir.
Glasur og pynt: Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er tyktflydende. Glasér kagerne, og pynt med hakkede peanuts.
Prøv også: Cookies med hvid chokolade og peanuts
Minidonuts med lakrids og hindbær
(15 små stk.)
- ½ portion grundopskrift
- 1 spsk. lakridspulver
Glasur og pynt:
- 200 g flormelis
- 1 spsk. lakridspulver
- 2 dråber rød farve
- 1-2 æggehvider
- Hindbærpulver
Prøv også: Hindbærtærte med hvid chokolade og lakrids
Fremgangsmåde:
Tilbered grunddejen, men tilsæt lakridspulver sammen med citronskallen. Rul dejen ud, og udstik cirkler på 3-4 cm i diameter med en form eller et glas. Stik nu et hul i midten med en lille udstikker på 1½ cm. Kog kagerne som beskrevet i grundopskriften, men lad dem køle af på fedtsugende papir.
Glasur og pynt: Rør alt på nær hindbærpulver til en glasur. Glaser kagerne, og drys med hindbærpulveret.
Se også: Hindbær-lakridsis
Donuts med jordbærsyltetøj
(7-8 stk.)
- 1 portion grunddej
- 1 vaniljestang
- 3 dl jordbærsyltetøj
- 200 g sukker
Prøv også: Marmelade med æble og brombær
Fremgangsmåde:
Tilbered grunddejen, men tilsæt kornene fra vaniljestangen sammen med sukkeret. Udstik cirkler på ca. 7 cm i diameter med en form eller et glas. Læg ca. 1 tsk. marmelade på halvdelen af dejcirklerne, og læg herefter en anden dejcirkel ovenpå. Klem omhyggeligt kanterne sammen, så marmeladen ikke kan løbe ud under kogningen. Lad kagerne hæve ½ time, inden de koges i varm olie. Kog 1 eller 2 ad gangen, og vend dem et par gange under kogningen. Drys sukker ud på et stort fad. Tag kagerne op af olien med en hulske, og rul dem i sukkeret.
Tip: Du kan bytte jordbærsyltetøjet ud med f.eks. hindbær-, blåbær- eller brombærsyltetøj eller fylde dine donuts med kagecreme eller nutella.
Prøv også: Kokoskager med syltetøj