(4 pers.)
Æblemos
500 g let syrlige æbler
½ dl vand
ca. 3 spsk. sukker
200 g revet rugbrød eller 150 g ymerdrys uden sukker
3 spsk. sukker
25 g smør
¼ l piskefløde
4 spsk. hindbær-syltetøj eller ribsgele
Revet chokolade
Skræl æblerne, skær dem i både og skær kernehuset væk. Kom æbler og vand i en gryde og læg låg på. Kog æblerne møre ved svag varme. Smag til med sukker og afkøl æblerne. Bland rugbrød og sukker i en skål. Smelt smørret på en pande og hæld rugbrødsblandingen på. Rist rugbrødet sprødt under jævnlig omrøring. Afkøl rugbrødet. Pisk fløden til flødeskum.
Læg kort tid inden serveringen æblegrød, rugbrød og syltetøj lagvis i en større skål eller portionsglas. Læg et lag flødeskum øverst og drys med revet chokolade.
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kanelstang med æbler
Æblekage med grov crumble
Katrine-blommekage
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)